VEELGESTELDE VRAGEN

DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht?
Mail naar kikagames@kika.nl, wij helpen je graag verder!

Inschrijving

Zitten kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën in dezelfde groep?
Bij binnenkomst worden de duo’s ingedeeld in groepen. Bij de groepsvorming wordt rekening gehouden dat kinderen uit dezelfde leeftijdscategorie ( Mini, Benjamin, Teen) bij elkaar worden ingedeeld. Dit omdat de games zo zijn ingericht dat ze aansluiten bij het niveau van de groep ( bijv: hoogte van de hordes zijn bij KiKa Mini’s lager dan bij de KiKa Teens). Ook voor de veiligheid van de kinderen is het belangrijk dat ze kunnen sporten met leeftijdsgenoten. 
Kan 1 volwassene ook met 2 kinderen meedoen aan de KiKa Games?
Alle games zijn ingericht op duo’s. Op het moment dat er 2 kinderen meedoen, is er dus een tweede volwassene nodig (18+). Misschien hebben jullie nog een leuke oom/tante, buurvrouw/buurman, opa/oma die mee wil doen! Als de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën vallen, kan die ene volwassene ook 2 keer meedoen. Daar zijn dan wel gewoon 2 duo-tickets voor nodig, ookal gaat het om 3 personen totaal.
Wat kost deelname aan de KiKa Games?
Individueel deelnemen aan de KiKa Games is niet mogelijk, er zijn enkel duo-tickets verkrijgbaar en die kosten €20,- per ticket, €10,- per persoon. Sponsorwerving door deelnemers is niet verplicht, maar mag natuurlijk wel!
Mogen er ook toeschouwers komen?
Zeker! Hartstikke leuk als vrienden of familie jullie komen aanmoedigen! Via de inschrijfknop kunnen zij een toeschouwersticket kopen voor €5,-. Op 28 augustus kun je ook aan de deur een ticket kopen voor €7,50,-. Kinderen van 4 jaar en jonger mogen gratis mee naar binnen!
Wat is het minimale sponsorbedrag?
Om deel te nemen aan KiKa Games is het niet verplicht om sponsorgeld op te halen! Maar KiKa is natuurlijk blij met iedere euro die jullie ophalen! Ieder duo krijgt een teampagina, met daaronder 2 individuele sponsorpagina's. Sponsorgeld ophalen was nog nooit zo eenvoudig!
Mag je met meerdere duo’s meedoen en komen die dan in hetzelfde team?
Natuurlijk mogen jullie met meerdere duo's deelnemen. Het eerste duo dat zich inschrijft, bepaalt de teamnaam. De volgende duo's kunnen zich via het inschrijfformulier aanmelden bij dit bestaande team. Op die manier komen alle duo's (maximaal 6 duo's) in hetzelfde team op de website.
Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen aan de KiKa Games?
Deelname is mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelname is enkel mogelijk in duo's: 1 volwassene (18+) + 1 kind (6-17 jaar).
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot uiterlijk 24 augustus 2022.
Is het mogelijk om mijn gegevens na inschrijving te wijzigen?
Dat is zeker mogelijk. Via het Dashboard van Atleta kun je altijd je gegevens tussentijds wijzigen.

Mijn sponsorpagina

Hoe pas ik mijn sponsorpagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Ga naar www.kikagames.nl en klik rechtsboven op 'Log in'. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsbovenin op jouw naam en vervolgens op de betreffende actie. Je kunt nu klikken op 'Bewerk pagina'. Je kunt jouw actiepagina alleen bewerken als je bent ingelogd. Hier leggen we het stap voor stap uit.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand jouw actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw sponsorpagina. Als je dit wilt aanpassen, kan de sponsor zelf een mail sturen naar kikagames@kika.nl met hierin de link naar de betreffende sponsorpagina, het gesponsorde bedrag en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.
Hoe werkt de QR-code op mijn sponsorpagina?
Wanneer je een sponsorpagina hebt aangemaakt, heb je ook een persoonlijke QR-code tot je beschikking. Handig om bijvoorbeeld op een zelfgemaakte poster of KiKa collectebus te plakken! Je kiest zelf het bedrag of laat deze open zodat jouw sponsoren zelf een bedrag kunnen kiezen.

Zo download je jouw persoonlijke QR-code:
1. Ga naar je actiepagina.
2. Onder het opgehaalde bedrag klik je op de button ‘€ Deel sponsorverzoek’.
3. Kies voor een open of vast bedrag (je kunt ook meerdere QR-codes maken).
4. Klik op ‘Download QR-code’.
5. Je hebt nu een PNG bestand van jouw QR-code, je kunt deze bijvoorbeeld uitprinten en gebruiken op een sticker, poster of ander promotiemateriaal dat je gaat gebruiken.

Iedereen kan jouw QR-code eenvoudig scannen met zijn/haar telefoon door de camera te richten op de QR-code (LET OP: niet elke telefoon doet dit automatisch vanuit de camera, soms moet je eerst een app installeren). Na het scannen, kan de sponsor een bedrag invullen (bij de open QR-code) en wordt de sponsor meteen doorgelinkt naar internetbankieren. De donatie is meteen zichtbaar op jouw actiepagina.
Hoe worden de sponsorbedragen op mijn teampagina verdeeld?
Wanneer je met een team deelneemt, kunnen sponsoren op twee manieren doneren:

1. Via de link naar jouw persoonlijke sponsorpagina, het sponsorbedrag komt geheel op jouw persoonlijke sponsorteller terecht, maar telt wel mee in het totaal van de teamteller.  
2. Via de link naar jouw teampagina, het sponsorbedrag wordt dan verdeeld over alle individuele sponsorpagina’s die onder het team vallen. Het bedrag telt ook mee in het totaal van de teamteller.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact op via 020-3458535 of kikagames@kika.nl.

Sponsoring

Waarom betaalt een sponsor €0,35 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan een deelnemer van de KiKa Games kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf sponsort, ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van de KiKa Games naar toe?
Doe jij mee met de KiKa Games, dan help jij kinderen met kanker. Het geld dat voor KiKa wordt ingezameld gaat naar belangrijk onderzoek om de genezingskans te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. Dit onderzoek vindt veelal plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Lees hier meer over KiKa.
Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het IBAN NL2 1INGB 0674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op de tussenrekening gestort IBAN NL2 1INGB 0674773837, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89 INGB 0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat bij 'onder vermelding van' wordt benoemd dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die wordt gesponsord.
Stuur vervolgens een mail naar kikagames@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen, schrijven we dit bij op jouw sponsorpagina.

Het Evenement

Hoeveel spelonderdelen zijn er bij de Kika Games? Hoe lang duren de Games?
In totaal zullen er 10 spelonderdelen zijn. Elk onderdeel heeft een tijdsduur van 12 minuten, waarbij er eerst 2 minuten uitleg van het spel zal zijn en vervolgens is er steeds 2 minuten wisseltijd zijn tussen te spellen. Met de opening en prijsuitreiking meegerekend zal je ruim 3 uur bezig zijn.  
Zijn er faciliteiten om om te kleden?
Helaas zijn er geen omkleedfaciliteiten. De bedoeling is dat je met sportkleding aankomt bij de KiKa Games. Bij registratie krijgt iedere deelnemer een KiKa Games shirt. Deze kun je over een bestaand shirt/hemdje aantrekken. Er is wel een bewaakte garderobe waar je spullen achter kunt laten. We adviseren je om geen waardevolle spullen mee te nemen.  
Is er EHBO aanwezig tijdens de KiKa Games?
Ja, er is de hele dag EHBO aanwezig.
Zijn er mogelijkheden om te eten & drinken tijdens de KiKa Games?
Jazeker! Als je deelneemt aan de Kika Games krijg je gratis water en fruit, maar op het KiKa Centre Court staan leuke foodtrucks, waar je tegen betaling allerlei lekker dingen kunt halen. Het is niet de bedoeling dat er eigen versnaperingen worden meegenomen.  
Is er begeleiding bij de diverse spelonderdelen?
Ja, bij elk onderdeel is begeleiding aanwezig, die ook voorafgaand aan elk onderdeel een instructie zullen geven.  
Zijn er parkeerfaciliteiten bij het Olympisch Stadion?
Ja, er zijn parkeerfaciliteiten bij het Olympisch Stadion.  De route is als volgt: Vanaf A10 (ring Zuid) neem je afslag S108. Volg route 'Centrum'.  
Je ziet het Olympisch Stadion aan de linkerzijde. Bij het verkeerslicht linksaf, Laan der Hesperiden. Je nadert direct de inrit van de parkeergarage Olympisch Stadion. 
 
Actuele parkeerkosten zij hier te zien.
Hoe bereik ik het Olympisch Stadion met openbaar vervoer?
  • Tramlijn  24 (halte Olympisch Stadion)   
  • Bus GVB-lijn  15 (halte Olympiaweg)  
  • Bus GVB-lijn 62 (halte Olympisch Stadion)
  • Bus Connexxion 347 (halte Olympisch Stadion) 
  • Bus Connexxion 357 (halte Olympisch Stadion) 
  • Bus Connexxion 397 (halte Olympisch Stadion) 
  • Metro  50 (halte Amstelveenseweg)  
Bekijk de OV9292 reisplanner voor actuele tijden en prijzen.  
Mogen er ook toeshouwers komen?
Toeschouwers zijn zeker welkom! Tickets zijn online te koop voor €5,- per persoon. Kinderen tot en met 4 jaar oud mogen gratis mee naar binnen. Aan de deur kosten toeschouwers-tickets €7,50. Toeschouwers zitten niet op de tribune, ze mogen plaatsnemen op het middenterrein.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen